DK
UK
DE

Hvad skal vi med ham der Blicher?

Hjemmesiden kan bruges i formidlingen af Blicher både i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

 

Vi håber, at I får glæde af materialet, som I kan finde her på siden eller de links, der kan give ny inspiration til arbejdet med Blicher og hans forfatterskab.

Har I lyst til at samarbejde med os eller vil I dele opgaver med andre, så skriv på info@blicheregnensmuseum.dk.
Blicher var forud for sin tid, da han levede og han er stadig aktuel. I kan læse meget mere under temaer og f.eks. tidslinjen.
 

Blicheregnen har med støtte fra Kulturstyrelsens formidlingspulje oprettet denne hjemmeside, som elever og lærere over hele landet kan være med til at påvirke med indhold. Projektet er blevet til i samarbejde med Silkeborg Gymnasium, Viborg Katedralskole og Viborg Gymnasium. Vi arbejder videre med indhold og håber på mange bidrag og flere samarbejdspartnere.

Vores rapport til Kulturstyrelsen er til download her

Du kan også læse om St. St. Blicher på Blicher-selskabets hjemmeside.

 

Fotos og illustrationer

Fotos og collager er taget og lavet af Hanne Sangill, Anja Høegh og elever fra Lemming Friskole. Illustrationer er venligst udlånt af kunstner Sabina Pedersen, der i vinteren 2013 udstillede træsnit på Blicheregnen under titlen "BLICHERILLUSTRATIONER". Træsnittene tager udgangspunkt i de tre noveller af Blicher: "E Bindstouw", "Ak hvor forandret" og "Hosekræmmeren". Vi er meget glade for at kunne bruge Sabinas billeder, da de er med til at vise endnu en vej ind i Blichers forfatterskab.

Nyheder

Blicher og Herregårdene

Gå på opdagelse i Blichers herregårdsnoveller fra Blicheregnen - særudstilling til 31. december

Læs mere…
13.9.2023

Holger Hjersings enestående Blichersamling erhvervet af Museum Silkeborg Blicheregnen.

Næsten komplet samling af St. St. Blichers førsteudgaver

Læs mere…

Blicher og det 21. århundrede

Blicher skrev i det 19. århundrede, men hans tekster er stadig yderst relevante her små 200 år senere. De tendenser, man finder i Blichers forfatterskab, genfinder man i den nyere nordiske litteratur, og Blicher skrev dermed sig selv ind i det 21. århundrede.

Tidslinje

Her kan du skabe dig et overblik og få en fornemmelse af sammenhængen mellem Blichers liv, tekster og de store historiske begivenheder i hans tid. Find fx ud af hvornår det nu var "Brudstykker af en Landsbydegns Dagbog" udkom, og hvornår Blicher blev gift.

Blicheregnen

Museum Silkeborg, Blicheregnen, står bag BlicherNU. Museet bor i Blichers gamle præstegård i Thorning, hvor Blicher var præst 1819-1825. På Blicheregnen kan du bl.a. se en udstilling om Blicher og om hverdagslivet i 1800-tallet.


Følg os på facebook. Her kan du også selv dele Blicher-relateret materiale eller du kan sende os eller andre et spørgsmål om Blicher

Blicheregnens Museum - Blichersvej 30, Thorning - 8620 Kjellerup - Tlf: 87 20 50 30 - info@blicheregnensmuseum.dk