Brug af tidslinjen
Hold musen hen over et årstal, så vil der poppe en kort tekst op, der beskriver, hvad der skete det år. Hvis du vil læse mere, skal du klikke på årstallet.
OBS: Hjemmesiden er spritny, så tidslinjen vil løbende blive opdateret med flere beskrivelser til de forskellige årstal.
Tidslinjen kan bruges til at skabe sammenhæng mellem Blichers liv og tekster og de største historiske begivenheder i Blichers samtid.
I 1950 udgiver Martin A. Hansen hans roman Løgneren. Martin A. Hansen var inspireret af Blicher, og man kan genkende den fingerede dagbog fra Blicher. Ligeledes er hovedpersonen degnen Johannes Vig - løgneren - mere observerende i forhold til sine medmennekser og omgivelser, end han er engageret og involveret. Det samme gælder hovedpersonen, landsbydegnen Morten Vinge i "Brudstykker af en Landsbydegns Dagbog" og jeg-fortælleren i "Hosekræmmeren".
For Martin A. Hansen flød liv og littertaur også sammen, ligesom det gjorde det for Blicher. I sin egen dagbog har Martin A. Hansen skrevet om forholdet mellem virkelighed/sandhed og digtning, at "Digtning: hudflettet af virkeligheden [...]. Digtning: at befri sig, at være større, sandere end sig selv, at lyve for at blive sand, at bedrage for at blive ærlig." dette minder om begrebet fiktionalisering, der har fokus på, at fiktionaliseringer ikke nødvendigvis er en måde at fjerne noget fra virkeligheden, men snarere en måde at komme virkeligheden nærmere. Se mere her.
En anden inspirationskilde for Martin A. Hansen var Søren Kierkegaard, som også Blicher havde et vist samspil med. Kierkegaards forfører i Forførerens Dagbog hed Johannes og Hansens Johannes var også en forfører.